This house in Wales has just had a complete makeover – it is now a light and airy modern space with a new frontage and extensions either side of the main house.

Thoughts have now turned to the garden, rear and front. The front has a entrance and exit on to a large forecourt. The clients are keen to gain privacy from neighbours and from the road, retaining enough space for family and visitor parking, whilst also giving the new house a cohesive look within its setting.

The rear garden now has a new curving terrace and a steel pergola which is structured off the house so it is a matter of bringing the rest of the garden together. The clients are keen to have more planting to soften and to give interest from the house. A large lawn is to be retained with a new wide border to the left, with a path dropping down either side of the garden – one in matching stone, the other in breedon gravel, meeting in the middle to a central deck, with steps down to the lower terrace and to the summerhouse and shed.

A lovely project with lots of planting to carefully plan.