Summer 2013

Summer 2013

behind the hedge..

behind the hedge..

The client was a keen gardener who wanted raised beds for vegetables and herbs, as well more ornamental planting. To the right the raised beds were made from oak whilst on the left they were made from brick, running the length of the garden, as well as along the back fence. New trellis was installed on three sides.

As well as a place in which to relax and entertain, she also wanted a working area – she especially wanted a new green house and a composting area. In order to create both I divided the area, and kept them separate by an evergreen hedge. The two areas do feel very different and the division actually makes the garden feel larger rather than smaller.

In the paving I made a ‘rill’ of chamomile, thyme and erigeron which would scent the area when stepped on. The dining area is bordered by a lavender hedge.

Coming back to view the garden nearly five years later, I was pleased to find the client is still enormously happy with the garden and really enjoys it on a daily basis. The planting has become rather wild and woolly but that’s the way she likes it!